Do konkursu może stanąć:
1) Koła Gospodyń Wiejskich z terenu województwa zachodniopomorskiego, posiadające wpis do Krajowego Rejestru Kół Gospodyń Wiejskich i Koła utworzone na podstawie przepisów ustawy z dnia 9 listopada 2018 roku o kołach gospodyń wiejskich;
2) Stowarzyszenia zarejestrowane na terenie Pomorza Zachodniego;
 

Konkurs odbywać się będzie w dwóch kategoriach:
1) Kategoria I: do wyboru zupa lub przystawka lub danie główne (jeden element do wyboru)
2) Kategoria II: deser lub wypiek.
 

Wysokość nagród i wyróżnień dla ekip w 2023 roku:
1) Kategoria I: do wyboru zupa i przystawka lub danie główne:
a) I miejsce – 3 000,00 zł
b) II miejsce – 2 000,00 zł
c) III miejsce – 1 000,00 zł
d) miejsca od IV do XVI – wyróżnienie – 500,00 zł
2) Kategoria II: deser lub wypiek.
a) I miejsce – 3 000,00 zł
b) II miejsce – 2 000,00 zł
c) III miejsce – 1 000,00 zł
d) miejsca od IV do XVI – wyróżnienie – 500,00 zł

Szczegóły na stronie:
Druga edycja Konkursu Tradycji Kulinarnych Pomorza Zachodniego 2023 | Wydział Rolnictwa i Rybactwa (wzp.pl)